2013. április 16., kedd

Kellemetlen meglepetés


Kellemetlen meglepetés


Eredeti író: shipatfirstsight
Eredeti cím: Dark Surprise
A történet angolul itt.
Megjegyzés: Klaus - Rebekah - Elijah
Elijah szembesül a szörnyű igazsággal a testvéréről. (4. évad 18. epizódja után, amikor Rebekahval visszatérnek Mystic Fallsba)




- Elijah, üdv itthon, testvérem - üdvözölte testvérét Klaus, majd mosolyogva beinvitálta őt és Rebekaht a házba. A hibrid örült, hogy újra együtt vannak, megtörve bár és külön csapatban játszva, de legalább most együtt. - Bekah - biccentett a húgának is.
- Nik - a lány egy kimért bólintással válaszolt. Klaus azt kívánta, hogy bárcsak közelebb állnának most egymáshoz, hogy a kapcsolatuk ne csak ilyen kényszeredett biccentésekből álljon. Ha vissza tudná vonni húga ellen irányuló múltbéli tetteit… de már túl késő.
- Niklaus, meg kéne beszélnünk pár dolgot. - törte meg a kínos csendet Elijah és kezével intett Klausnak, hogy vezesse őket oda, ahol nyugodtan beszélhetnek. A hibrid egy bólintással bevezette őket a szalonba, és még mielőtt ő is leült volna, mindegyikőjüknek töltött egy kis italt. Elijah nem vesztegette az idejét a köntörfalazással, hanem rögtön a lényegre tért. - Biztonságban akarom tudni Katherine-t. És Elenát is, ha visszaváltoztatod emberré.
Klaus az utóbi év említésére megszorította a kezében lévő poharat. Ő nem felejtett és nem bocsátott meg. Elméjével elnyomta a fájdalmat, figyelmen kívül hagyta, hagyj szunnyadjon szítva a dühét, és amikor eljön az idő majd kitombolja magát, olyan nyomorúságot hozva a lány fejére, amit az elképzelni sem tud. Ő várni fog a megfelelő alkalomra és megragadva azt nem fog megkegyelmezni. Élvezni fogja a lány szenvedésének minden percét. De még nem most, nem így, hogy a másik nem érez jelenleg semmit. Nem, megvárja, amíg visszakapcsolja az érzéseit és azt hiszi, biztonságban van. Aztán majd lecsap rá. Nem fogja megölni, vannak sokkal rosszabb dolgok a halálnál.
- Úgy hiszem, a kérésed második felét kétszer is meggondolod - mondta hidegen a hibrid.
- Hogy érted ezt? - kérdezte Elijah, mire Klaus és Rebekah összenéztek. Ez volt az első alkalom, amikor ki kellett mondaniuk a szörnyű igazságot. A kérdező fél felváltva nézte hol az egyiket, hol a másikat. - Niklaus? - szólalt meg végül az öccse és tekintete fivérén állapodott meg tőle várva a választ.
- Megölték Kolt - mondta halkan a hibrid egy remegő sóhaj kíséretében, majd igyekezett félrepislogni a szemében gyűlő könnyeket. - Elena és Jeremy becsalták Kolt a házukba és megkarózták. - szorította ölbe a kezét a férfi.
Figyelte, ahogy Elijah lélegzete elakad. A másik ős lerakta italát az asztalra, majd hajába túrva felállt és idegesen járkálni kezdett. Amikor újra Rebekah és Klaus felé fordult a könnyek már a szemében gyülekeztek.
- És még volt mersze bűntudatot keltenie bennem, amiért Katherina megölte Jeremyt - sziszegte indulatosan, majd újra elfordult. Klaus meglepődve érzékelte, hogy a mellette lévő ülés megereszkedik, és egy kéz kerül a vállára.

Odafordulva látta, hogy Rebekah bújt oda hozzá, és könnyei lassan csordogáltak le az arcán. A szükség pillanatában a hibrid teljes testével húga felé fordult és magához ölelte. A lány bátyja pólójába temetve arcát halkan sírni kezdett.
- Elijah? - kérdezte kimérten Klaus testvére hátától.
- Megváltoztatom a feltételeimet. A testvérünk halálát megtoroljuk, úgy, ahogy azt Elena az álmaiban sem gondolná - fordult vissza Elijah határozottan. - Mit tettél a testével? - kérdezte a hibridtől az ős.

Pár perccel később az ősök az erdő mélye felé haladtak, arra a helyre, amit Rebekah és Elijah már ezer éve nem látott.
- Mindenkit eltemettél? - kérdezte Rebekah csodálkozva, ahogy szétnézett az apró tisztáson. A lány felismerte a helyet, ahova anno Henriket is temették. Bekah csak Kol sírjára számított, azt nem is gondolta, hogy Klaus Mikaelt, Esthert és Finnt is eltemette, de sírköveik jelezték, hogy így történt.
- Persze, elvégre ők voltak az egyetlen igaz családom, akiket ismertem - mondta halkan a hibrid, miközben Elijah letérdelt a legfrissebben ásott sírhoz, melynek sírkövén a Kol Mikaelson volt olvasható.
- Hvíldu bróður mínum. Þú verður ekki gleymt og dauðinn verður hefnt. Nyugodj békében testvérem. Emléked sosem feledjük, s halálodat megbosszuljuk - szólt halkan Elijah. Rebekah és Klaus is megismételte Elijah szavait az ősi nyelven, majd búcsúzóul megérintve a sírkövet elsétáltak. Eljön még a gyász ideje, de most fel kell készülniük a bosszúra…
 

1 megjegyzés:

  1. Szia Moonacre <3
    Hát ez tényleg nagyon szomorú volt. Meglepő volt olvasni, hogy Klaus képes volt eltemetni a többieket is, de ezen kívül érthető is volt. Megyek is a következőre :)

    VálaszTörlés